A kezdet

JUPOL története, a hazai felhasználásra szánt falfestékekkel, 1969-ben kezdődött. A gyár műszaki vezetője, Florjan Regovec, aki 1955-ben jött a JUB-hoz és később annak az igazgatója lett, olyan festékfejlesztés mellett döntött, amely árban elérhető lesz, amellyel “minden ember maga festhet”, ami addig nem volt túl gyakori eset. A szobafestés így az életünk részévé vált.

A JUPOL nevet az új termék alapján Angela Jerman asszony gondolta ki, aki akkor könyvelő volt a JUB vállalatnál. »Fele JUBOFLOOR és fele JUBOCOLOR, azaz JUPOL (pol=fél)«.

Meghódítjuk a világot

JUPOL márkanév egyre ismertebbé válik. Ekkorra már lehetővé vált a különböző színárnyalatok elkészítése is a DIPI színezőanyagokkal. Ebben az időben kezdődött a sokoldalúan használható “hobokok”, a műanyag vödrök története, amelyek felváltották a szalonit hordókat.

Sikertermék

A JUPOL árban elfogadhatóvá és minőségileg sikeres termékké valamint a legjobban ismert márkanévvé válik a falfestékek vonatkozásában az akkori egész Jugoszláviában.

Sorbanállás

A nagy makrogazdasági változások idején a piacon nagy érdeklődés alakult ki a JUPOL festékek iránt, az emberek vásárlás céljából gyakran hosszan álltak sorba.

Sorbanállás

Jugoszlávia szétesése a JUB számára a válság idejét jelentette, hiszen a vállalat elvesztette a piacának nagy részét. De ez nem tudta megállítani a fejlesztést és a fejlődést. Ebben az időben kaptuk a JUB-nál az első robotizált csomagoló gépsort, Csehországban pedig megnyitottuk az első leányvállalatot.

A korszerű vállalat

JUPOL a legjobb értékesítési eredményeket a Jugoszlávia szétesését követően éri el, a JUB időközben az első bejegyzett részvénytársaság lesz Szlovéniában, amely természetes személyek többségi tulajdonába kerül. Ebben az időben a JUB bevezeti a minőség irányítási rendszert, az ISO 9001-et.

Környezettudatosság

A JUPOL 40. évfordulóján csatlakoztunk a »Responsible care« programhoz, hiszen az egészségről, biztonságról és a környezetről való gondoskodás rendkívül fontos a számunkra.

Százszorszép

A JUPOL csomagoláson először jelennek meg a ma olyannyira ismerős százszorszép virágok. A JUB rekordértékesítést jegyezhet fel, a történetében először túllépi a 100.000 tonnát és megnyitja az új gyártóüzemet a szerbiai Šimanovciban.

Festékcsalád

Az eredeti JUPOL festéket a termék terjedése és fejlesztése miatt JUPOL Classic-nak nevezik el. A JUPOL családhoz később társult még a Gold, Brilliant, Latex, Citro, Strong, Block, Thermo, Bio Silicate, Amikol, Trend, Junior és egyebek.

A kedvenc festék

A JUPOL legendás beltéri falfesték, amelyet az emberek milliói ismernek, az 50. évfordulóját ünnepli. Ezekben az években már több ezer tonna festéket adtunk el. Ha ezeket felraknánk a teherautókra, az autóoszlop Ljubljanától Monaco-ig húzódna. Ezzel a mennyiséggel mintegy 25 millió kétszobás lakást festhetnénk ki.

A jupol utazik. A jupol összeköt.

Az 50. évfordulóján a JUPOL 10 országot látogat meg, több mint 5.000 km-t utazik, legalább 100 humanitárius projekthez járul hozzá. Az európai utazásai során magával viszi a jókívánságait és így köszöni meg az 50 év hűséget és bizalmat.

 • 1969
 • 1974
 • 1981
 • 1986
 • 1991
 • 1998
 • 1999
 • 2005
 • 2011
 • 2019
 • 2019